Na ezért csókolgatják Alonso seggét

2012.07.19. 16:59

Versenymérnöke, Andrea Stella beszélt munkakapcsolatukról Fernando Alonsóval, együttműködésük jobb szinte nem is lehetne, mivel együttműködésüket megkönnyíti, hogy a spanyol egyszerűen mindenben jó.

"Fernandónak az erőssége az, hogy nincs egyetlen gyenge pontja sem! Nagyszerűen vezet minden körülmények között, száraztól a viharig, az autón kívül is kiegyensúlyozott és fejben erős, ami nagyon fontos a modern Forma-1-ben" - nyilatkozta a Marcának.

Ráadásul napról napra jobban összeszoknak, ami csak javít a munkájukon: "Mostanra még erősebbé váltunk, sokkal jobban ismerjük egymást. Nekem és a többi mérnöknek tudnunk kell, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy gyors legyen, ebből a szempontból rengeteget fejlődtünk az elmúlt két és fél évben, mióta együtt dolgozunk. Jelenleg jól mennek a dolgok, reméljük, minden így is marad".

Stella arra célzott, Alonso vezeti a világbajnokságot, folyamatosan az élmezőnyben van, sőt, a győzelemért hajthat. 2010 eleje óta kollégák, eddig nyolc futamot nyertek meg a Ferrarinak, 25-ször voltak dobogón 47 GP-ből.

A szakember szerint hétvégén Hockenheimben is esélyük van a győzelemre, mert a szezon elején gyengélkedő F2012-es autó egyre jobb, és az utóbbi öt versenyen egyformán megbízhatóan ment, csak egyszer nem került dobogóra, amikor Kanadában a hajrában elkoptak a gumik, így Alonso 5. lett.

Néhány hete Jenson Button azt nyilatkozta, nem érti, miért "csókolgatják Alonso seggét", lehet, hogy Stella megadta a választ?