László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feljelentette a FIA a Red Bullt

2012.07.22. 11:36

Szabálytalannak találta a FIA-ellenőr Jo Bauer a két Red Bull motorelektronikáját a Német GP-n, ezért feljelentette a versenyfelügyelőknél. A Renault-motorok nyomatéka közepes fordulatszámnál alacsonyabb, mint az eddigi futamokon volt, és a FIA szerint így lehet vele befolyásolni a befújt diffúzort, ami aerodinamikai előnyszerzést jelent - és ez tiltott.

"Miután megvizsgáltuk az 1-es és a 2-es számú autó nyomatéktérképét, nyilvánvalóvá vált, hogy a maximális nyomaték szignifikánsan kisebb a közepes fordulatszám-tartományban, mint az előző versenyeken. Véleményem szerint ez sérti a technikai előírásokat, mivel a motorok képesek nagyobb nyomatékot biztosítani egy adott motorsebességnél a közepes fordulatszám-tartományban. Továbbá ez az új nyomatéktérkép mesterségesen változtatja meg az autó aerodinamikai tulajdonságait, ami szintén szabályellenes, ezért az esetet jelentem a felügyelő-testületnek" - idézi a FIA közleménye Bauert.

Chris Horner RBR-csapatfőnök az Autosportnak annyit mondott: "Nem tudok semmilyen szabálytalanságról, az időmérő eredményét rendben hitelesítették".

Vettel másodiknak, Webber harmadiknak kvalifikált, az ausztrál öthelyes váltócsere-büntetés miatt nyolcadikként startolhat.

A futam két órakor rajtol, az ügyben fejlemények várhatóak, a Red Bullt vizsgálják, ha visszamenőleg kizárják autóit az időmérőről, Vettel és Webber csak az utolsó helyekről indulhat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!