Miért nem fordult el Schumacher kereke?

2012.07.27. 17:12

Egy hét alatt másodszor törte össze az autóját a pénteki szabadedzésen Michael Schumacher, legutóbb Hockenheimben, most a Hungaroring 2. tréningjén, amikor leszakadt az ég. A világbajnok átmeneti gumin ment ki, míg a többiek esőgumin, és nem tudott bevenni egy jobbkanyart, egyenesen a gumifalba csúszott. Egyértelműnek tűnt, a kocsi megúszott a vízen, de a német állítja, nem ez történt.

"Elfogyott előlem az út, és nem tudtam megállítani a kocsit, nem hiszem, hogy megúszott. Furcsa, de keresztet rá, felejtsük el - nyilatkozta, és a baleset ellenére kifejezetten szeretné, ha a továbbiakban is esne a Magyar GP-n. -  Az eső jó lehetőséget jelentene, amint azt láttuk Silverstone-ban is, meglátjuk, mi lesz." (A karambol tényleg fura, látni, hogy Schumacher tekeri a kormányt, de a kerék sem fordul el.)

Silverstone-ban és Hockenheimben is esett az időmérőn, az erőviszonyok ilyenkor kiegyenlítődnek, és szinte mindenki egyforma sansszal rajtol. Hasonló záporokra szombaton különösen nagy esély van, vasárnapra kisebb a lehetősége.

A pénteki második tréninget Schumacher 10.-ként zárta, természetesen ezt a körét még szárazon érte el.