Alonso: Ez teljesen abnormális

2012.07.30. 12:20

Csak ötödik lett a Magyar Nagydíjon Fernando Alonso, mégis örömmel, de leginkább hitetlenkedve távozott: 34-ről 40 pontra növelte az előnyét.

"Ez megint hihetetlen, újabb remek vasárnap a bajnoksághoz. Nem hinném, hogy gyorsak lettünk volna, se szombaton, se vasárnap vagy épp pénteken, mégis a legfőbb riválisaink előtt végeztünk, vagyis újra egy vasárnap, ami jobban sikerült, mint vártuk" - nyilatkozta.

A vb-2. Webber nyolcadik, a vb-3. Vettel negyedik lett, csak a nyertes Hamilton és a Hungaroringen második Raikkönen tudott rajta hozni, ők is 50 ponton belülre kerültek.

"Senki nem gondolhatja komolyan, hogy normális nekünk a McLaren vagy a Red Bull előtt végezni, egyet-egyet mégis megvertünk, köszönhetően a stratégiánknak, mert ők háromszor álltak ki. Mi csak kétszer, és kiderült, hogy ez a helyes lépés" - dicsérte a taktikát Alonso.

 
A Ferrari a McLaren és a Red Bull mögött van

Újra azt emelte ki, hiába vannak elöl, ez nem reális, végképp nem jelentheti azt, hogy kiengedhessenek.

"Megnyertünk két versenyt, úgy tűnt, minden a helyére került, de folyamatosan arról beszéltünk, fejlesztenünk kell. Péntek, szombat, vasárnap kiderült, hogy a Lotus, a McLaren és a Red Bull előttünk van, mint az egész bajnokságban eddig. Annyi történt, hogy az év elején 1,5 másodperc volt az előnyük, aztán nyolc tized, majd négy, aztán hat. Ez a csapat érdeme, és így 40 ponttal vezetünk, ami teljességgel abnormális."

A következő futam csak egy hónap múlva lesz, de sok fejlődésre nem számíthat a ferraris Spában, mert a vakáció alatt tilos dolgozni, két hétre bezár az összes F1-gyár.