Vettel: Ilyen Schumacher, mindig harcol

2012.09.02. 18:02
Egy boxkihajtásnál meglepte Vettelt a 300. nagydíján versenyző német, de a vb-címvédő szerint nincs harag.

Az első helyről rajtoló Jenson Button nyerte a Belga Nagydíjat a német Sebastian Vettel előtt. Vettel még a verseny első felében csatázott Schumacherrel a pozícióért. A célegyenes előtti kanyarba érkeztek, a vb-címvédő volt belső íven, Schumacher keményen bevágott elé, majd kiment a boxutcába. Vettelt váratlanul érte a manőver, ráadásul a két autó majdnem összeért az esetnél.

A verseny utáni sajtótájékoztatón többen is kérdezték Vettelt az incidensről, ő azonban nem akarta hibáztatni Schumachert. „Nagy volt a kavarodás, nem hinném, hogy meg kellene büntetni őt. Félreérthettem, mert azt hittem nem fog védekezni, ha a boxba tart, de hát ilyen Michael. Ugyanúgy megy az első, a negyedik és a tizedik helyért is. Szerintem egyikünk sem hibázott, egyszerűen balra megy a kanyar, jobbra van a box. Nincs szükség versenybírókra az ügyben, majd én megkeresem a futam után, és megbeszéljük a történteket. Jó csata volt" - nyilatkozott az esetről Vettel.

Schumacher a 300. nagydíján versenyzett Belgiumban, sokáig harcban volt a dobogóért, végül azonban a hetedik helyen ért be. A nagydíj hatalmas rajtbalesettel kezdődött, Alonso és Hamilton is kiesett.