Massa bevetésre megy: most vagy soha

2012.09.09. 08:49

Kudarc Felipe Massa 2012-es szezonja, ám helyre teheti, ha Monzában vasárnap eredményt produkál. Megvan rá a lehetősége, harmadikként rajtol a két McLarenek mögül, a Ferrari gyors, alig maradt el a Mercedes-motoros gépek mögött, és ami talán a legfontosabb Massának: csapattársa, Fernando Alonso a 10. helyről startol, vagyis nyerhet a brazil. Maga is tudja, eljött az ő ideje, kvázi most vagy soha.

"Érzem a tehert a vállamon, koncentrálnom kell. Fontos futam jön, nekem és a csapatnak is. Ha Ferrarit vezetsz, mindig nyomás alatt vagy. Győzelemre megyünk, a McLaren erős, gyors, de tudjuk, hogy más az időmérő és más a verseny. Jó a kocsim, élvezem a helyzetet, és még sosem nyertem Monzában. Fantasztikus futamra számítok" - hangzott Massa véleménye.

Eredményt kell hoznia, különösen azért, hogy megtarthassa helyét a Ferrarinál. A háttérben már a lecserélésén dolgoznak, szerződése lejár év végén, és még mindig nem ajánlottak neki hosszabbítást. Jelentkező van bőven a posztjára.

Massa magasan legjobb idei teljesítménye a 3. hely, idén először volt gyorsabb Alonsónál időmérőn, persze csak azért, mert a spanyol autója meghibásodott az utolsó harmad előtt.