Kubica: Sosem leszek olyan, mint voltam

2012.09.10. 12:23

Sikerrel tért vissza a versenyzéshez Robert Kubica, amikor hétvégén megnyert egy kis olasz raliversenyt. Pozitívan nyilatkozott a jövőjéről, amiben a végcél a Forma-1-es visszatérés. Csakhogy nem lesz egyszerű, sőt.

"Vissza az F1-be? Talán 2014-ben, de nem tudom, odavisz-e az utam. Újra érezni akartam a versenyhangulatot, megyek a San Martino-ralira is a hétvégén, aztán meglátjuk. Az, hogy itt lehetek, már nagy lépés, bár inkább valahol máshol szeretnék lenni. Hosszú még az utam, és valószínűleg sosem leszek olyan fizikai állapotban, mint korábban. De nem adom fel, a pályán is tesztelni fogok igen erős versenyautókat, aztán lassan meglátjuk, elérhető-e a végcél" - nyilatkozta az olasz SkySport24 csatornának a lengyel, aki először mondta ki, sérüléséből sosem fog száz százalékosan felépülni.

A jobb karról és kézfejről van szó, ami olyan súlyosan roncsolódott a 2011 februári ralibaleseténél, hogy majdnem amputálni kellett. Megmentették, de a gazzetta.it videóján is látszik, még mindig be van kötve, nem tökéletes. Kubica végig zsebre dugva tartja, kézfogásnál olyan, mintha az ujjait nem tudná rendesen mozgatni.   kubihand1

A ralinál csak váltani vagy kézifékelni kell jobb kézzel, az F1-ben viszont a legfinomabb ujjmozgásra is szükség van a sok kapcsoló állításához, illetve egy erős karra, ha mondjuk a balt használná erre. Kubica jobb keze pedig szemmel láthatóan sajnos se nem ügyes, se nem erős.