Lassú kanyarok és a meleg csinálják ki Vettel generátorait

2012.09.11. 13:39

Sebastian Vettel generátorproblémáit nyomozza a hétvége óta a Renault, Monzában ugyanis a Red Bull-pilóta kocsija szombaton, majd a vasárnapi futamon is emiatt robbant le. Júniusban Valenciában is megadta magát az alkatrész, amikor Vettel élen állt, így a gond könnyen lehet, hogy nagyjából 35 pontot vette el a világbajnoktól.

A hét elején még fogalmuk sem volt, mi történhet, ám már kezdik összerakni a szálakat. A Renault franciaországi központjában dolgozó Rob White szerint a meleg és a lassú kanyarok okozzák a hibát.

A valenciai meghibásodás után Spára ugyanis átalakították a generátort, és Belgiumban, 22-24 fokban nem volt vele semmi baj. Jött viszont Monza, 30 fok és két nagyon lassú sikán, az alkatrész pedig újra becsődölt - vagyis az alacsony fordulatszám és a hőség lehet a kiváltó ok.

Nincs sok idejük a mérnököknek, ugyanis jövő péntektől Szingapúrban megy a Forma-1, ahol a városi pálya tele van lassú hajlatokkal, és hiába köröznek este, sötétben, ott akkor is meglehetősen meleg van.