Raikkönenék ráhajtanak a fegyverkezési versenyre Szingapúrban

2012.09.18. 13:09

Több helyen módosított autóval megy a hétvégi szingapúri futamra a Lotus, ami Kimi Raikkönennel harcban van a világbajnoki címért. A városi pályán lassú kanyarok és hosszú egyenesek váltakoznak, így a leszorító erő mellett az állítható hátsó szárny (DRS) hatása is előtérbe kerül: olyan légterelőre van szükség, ami mindkét helyen maximálisan hatásos.

"Új padlót viszünk és új hátsó szárnyat, ami akkora leszorító erőt generál, mint a monacói, de jobbak a DRS-mutatói. Olyan alkatrészt készítettünk, ami maximálisan kihasználja a nyitott elem előnyeit is, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan működik élesben" - nyilatkozta James Allison, a Lotus technikai igazgatója.

A Lotus már a nyáron, Németországban kipróbált egy fejlettebb DRS-csatornarendszert is, ám ezt Szingapúrban nem veti be, az új szárny független ettől, nem a koncepció része. Eric Boullier csapatfőnök elmondta, ennek nem fekszik a városi pálya, de két héttel később, Japánban visszahozzák.

Raikkönennek 38 pont a lemaradása a vezető Fernando Alonso mögött, a második Lewis Hamilton csak egy ponttal van a finn előtt.