Közmunkára ítélték az F1-tehetséget

2012.09.22. 17:46

Húsz másodpercet adnak hozzá a futamidejéhez, és egy napig közlekedésbiztonsági közmunkát kell végeznie a marussiás Charles Picnek és versenymérnökének - közölte a FIA.

A fiatal francia a Szingapúri GP 3. szabadedzésén vétett durván a szabályok ellen, amikor Vitalij Petrov falnak csapódott, megpördült, és a tréninget leállították. Pic négy piros zászlót is figyelmen kívül hagyott, nem lassított, majd előzött a tiltás alatt.

A 20 másodpercet a verseny végén adják hozzá az eredményéhez, és a FIA-elnök Jean Todt kifejezett utasítására kell részt vennie a szervezet közúti közlekedés-biztonsági kampányában.

Mérnöke feladat lett volna, hogy figyelmeztesse őt a veszélyhelyzetekre, ám ezt elmulasztotta, ezért kell neki is bűnhődnie.

Pic és kollégája valószínűleg előadást tart majd a korrekt vezetés fontosságáról, a közmunka helyét és idejét később jelölik ki.

A 22 éves tehetség újonc a Forma-1-ben. Tavaly negyedik volt a GP2-es bajnokságban három győzelemmel és négy pole pozícióval, bajnok egyetlen kategóriában sem lett, az F1-ben két 15. hely a legjobb eredménye. Szingapúrban a 22. helyről rajtolhat.