Így mentette a napot Alonso

2012.10.28. 12:43 Módosítva: 2012.10.28. 12:43

Az indiai GP-n a két McLaren-versenyző mögül indulhatott a világbajnoki címért harcoló Fernando Alonso, csak az 5. helyről. Szombaton elmondta, azt tervezi, már az elején lehagyja őket, és azonnal az RBRek után indul, kulcskérdés a közelükben maradni, hogy vb-t nyerjen, ahogy állítja. Pontosan így is tett, elképzelése bejött.

A rajtnál tisztán jöttek el a versenyzők, nem volt baleset, az első hosszú egyenesben pedig a két McLarenes, Hamilton és Button egymással volt elfoglalva. Ezt használta ki Alonso, aki jobbról mindkettejüket megelőzte, Hamilton az ötödik helyre esett vissza. A Ferrari-pilóta a kanyar végén azonban hibázott, emiatt visszaelőzte a két McLaren, de a spanyol nem hagyta magát, Hamiltont legyorsulta. Buttont viszont már nem tudta megelőzni, így negyedikként folytatta a versenyt.

Alonso néhány körrel később aztán beérte és könnyedén megelőzte Buttont is, így felért a harmadik helyre, majd a 49. körben leelőzte a KERS-problémákkal küzdő Webbert, és a második helyre hozta be a Ferrarit. Vettel ellen esélytelen volt, a maximumot hozta ki a futamból.

Hátránya három GP-vel a világbajnokság vége előtt tizenhárom pont a címvédő Vettel mögött.