Életben maradt

2012.10.28. 15:34

Minimálisra csökkentette veszteségeit az Indiai GP-n Fernando Alonso, az ötödik rajthelyről zseniálisan feljött másodiknak, és csak hét pontott veszített Sebastian Vettellel szemben.

"Semmi nem változott, 75 pont maradt, 13-mal vagyunk lemaradva, de tudjuk, hogy fejlődnünk kell" - hangoztatta Alonso, aki már szombaton elmondta, Vettelt valószínűleg nem tudja megverni Új-Delhiben, ám a végén ő lesz a világbajnok.

Vettel zsinórban negyedszer, a szezonban ötödször nyert, Alonso háromnál jár, és július közepe óta nem sikerült neki. Győznie kell még a további futamokon, ám azt mondja, pillanatnyilag a Ferrarija erre alkalmatlan.

"Nem vagyunk elég gyorsak, főleg nem szombaton, de javíthatunk a helyzetünkön Abu-Dzabiban vagy Amerikában. Három futam van, pár pontot kell ledolgoznunk, ám előre kell lépnünk, mert jelenleg képtelenek vagyunk nyerni. Új alkatrészek kellenek már a következő futamtól, hogy versenyképesebbé váljunk, és közelebb kerüljünk a Red Bullhoz, pláne az időmérőn. Brazília miatt nem aggódom, remélhetőleg ott már boldog leszek."

Abu-Dzabiig alig egy hét van, kérdés, mennyi újdonságot képes ennyi idő alatt leszállítani a Ferrari. A pálya nem is Alonso szíve csücske, sosem nyert ott, míg Vettel már kétszer, és ott szerezte meg a 2010-es vb-t is, épp Alonso ellen.

A spanyol, ahogy szombaton, újra kiemelte a szerencse szerepét: "Webbernek KERS-problémája akadt, megtörténhet Sebbel, persze velünk is, de én optimista vagyok. Most az is jó hír, hogy képesek voltunk felvenni a tempót a futamon az RBR-rel".

Alonso valószínűleg nem jutott volna túl Webberen, viszont az ausztrál autójában az utolsó 15 körre tönkrement a +70 lóerőt biztosító KERS, így könnyen megelőzhette. Az utóbbi négy futamon így összesen 48 pontot szerzett, míg Vettel százat, százból.