Igazán szokatlan, tökéletes, 3 körre a céltól

2012.11.06. 12:08

Három körrel a vége előtt előzött a dobogóért Sebastian Vettel Abu-Dhabiban, a német Jenson Button mellett ment el szorosan. Előtte már próbálkozott többször, sikertelenül, és ekkor sem tűnt úgy, hogy biztosan elmegy. Messziről érkezett, későn fékezett, ráadásul kívülről indította a manővert, és csak a következő, jobbkanyarban tudott elhúzni, a belső íven.

"Nagyon bátor dolog volt tőle, ha blokkolok, és szélesen veszem a kanyart, ütközünk. Igazán szokatlan manőver, nem számítottam rá" - dicsérte Vettelt Button.

A volt F1-pilóta, a sorozatba jövőre visszatérni akaró Jaime Alguersuari most az egyik spanyol tévének szakkommentál, szerinte "tökéletes előzés" volt.

Vettel Button keménységét emelte ki, és külön megköszönte sportszerűségét: "Remek csatát vívtunk Jensonnal, nehéz volt megelőzni. Arra számítottam, könnyebb dolgom lesz, előtte mindenki simábban ment. Megszenvedtem vele, de aztán csak bepréseltem magam melléje. Nagyon fair volt".

A mclarenes higgadtságát is meg kell említeni, ha elszámítja magát - ahogy ő is mondta -, vagy csak nem hagy elég helyet, koccanhatnak, és az akár Vettel vb-címébe is kerülhetett volna. A bajnok nagy kockázatot vállalt, de harmadikként csak három pontot veszített előnyéből Fernando Alonsóhoz képest, aki ezzel 10 ponttal maradt mögötte. Ha marad negyedik, hatot hozott volna rajta a ferraris, és csak héttel lenne lemaradva.

A maradék két futamon még 50-et lehet szerezni.

Vettel az előzésen kívül is óriásit ment, a depóból rajtolva lett dobogós.