Rossz hír a Ferrarinak a 200 RBR-tesztkör

2012.11.08. 20:31

Három napot tesztelt tehetségeivel a fiataloknak szervezett abu-dzabi gyakorláson a héten a Red Bull Racing. Antonio Felix da Costa két nap alatt 140 kört tett meg, Robin Frijns a zárónapon 53-at, összesen 193-at mentek.

A teszt elméletileg azért van, hogy rutint szerezhessenek a leendő újoncok, gyakorlatilag viszont ekkor próbálják ki fejlesztéseiket az istállók, mióta a szezon közben csak egy rendes teszt engedélyezett. A felfedezettekkel háromszor lehet pályára menni, volt egy próba a nyáron, egy szeptemberben és ez a mostani. Minden csapat viszont csak egyen vehet részt, és ez a lényeg: a Ferrari nem lehetett ott Abu-Dzabiban.

Különösen rossz hír a hiányzás Fernando Alonsónak, akinek istállója szeptemberben ellőtte lehetőségét, ráadásul eredmény nélkül. Örülhet ellenben Sebastian Vettel, mert a Red Bull értékes információkat szerezhetett az év két utolsó futamára, amiken eldől a világbajnokság: a spanyol 10 ponttal van lemaradva a némettől.

Az RBR - nem meglepő - gyors is volt Abu-Dzabiban: az első nap da Costa második lett a mclarenes Kevin Magnussen mögött, a másodikat megnyerte. Frijns negyedikként végzett csütörtökön.

Da Costa ideje a harmadik a három napot tekintve, ám csak két századdal marad el Magnussen és mindössze két ezreddel az utolsó napot nyerő lotusos Davide Valsecchi legjobbjától.