Ez sokba került

2012.11.19. 00:36

43 körön át vezette az 56 körös Amerikai GP-t Sebastian Vettel, de a hajrában át kellett engednie az első helyet Lewis Hamiltonnak, aki megelőzte, és megnyerte a futamot. A bajnok állítja, Narain Karthikeyan miatt tudta őt lehagyni az angol: az indiait szerencsétlen helyen érte utol, elvesztett egy pillanatnyi időt, emiatt került pozícióba ellenfele.

"Úgy tűnt, minden a kezemben van, de nehéz itt a lekörözöttekkel, és nem jött ki a lépés. Lewis elég közel került, hogy nyithassa a szárnyat, nem számított, melyik oldalra húzódok. Nem szívesen küldtem meghívót Lewisnak, miközben előztük Karthikeyant, de a DRS-zónára elég közel került hozzám. Egy kanyar alatt nehéz sokat hozni, ám ő kihasználta ezt a lehetőségét az egyenesben" - nyilatkozta a leintés után a bajnokesélyes.

Sokba került neki a szerencsétlen eset, győzelemmel 20 ponttal vezetné a világbajnokságot Fernando Alonso előtt, így viszont csak 13-mal megy az utolsó futamra. Így is elég negyediknek lennie, ha a ferraris győz, 20-as fórnál viszont hetedikkel is célba ért volna.

"Nem örültem, mert képes voltam tartani őt, és spórolni a gumikkal, hogy az utolsó körökben támadni tudjak. Kár, hogy elveszítettük az első helyet, de amit lehetett, megtettük" - kesergett Vettel.

Bár a 13 pontos vezetés a zárofutamra jelentős, egy hét múlva Brazíliában nem lesz könnyű dolga. Egész hétvégére esőt jósolnak, és akkor minden lehetséges.