Higgadt vagyok, biztosan sikerül

2012.11.16. 14:07

"Sokkal nyugodtabb vagyok, sokkal koncentráltabb. 2006-ban az utolsó futamon Michael ellen mentem Brazíliában, igen stresszes volt, aludni sem tudtam. Utána 2007 hasonló, szinte semmit nem tudtam csinálni. 2010-ben is esélyesként érkeztem az utolsó versenyre, akkor már higgadtabb voltam és magabiztosabb, felkészültebbnek éreztem magam, még ha az is történt, ami történt" - vezette fel a hétvégi, számára mindenképp sorsdöntő Amerikai Nagydíjat Fernando Alonso.

Tíz ponttal van a világbajnokságban Sebastian Vettel mögött, ha nem farag a hátrányából, az utolsó versenyen már iszonyú nehéz lesz visszakapaszkodnia. Hat éve Schumacherrel szemben simán megcsinálta, bár igen könnyű dolga volt, ki kellett volna esnie és a németnek nyerni, hogy veszítsen.

2007-ben második volt Lewis Hamilton mögött, de a Ferrarikkal és Kimi Raikkönennel nem tudott mitkezdeni, a finn mindkettejüket megverte, és világbajnok lett.

"Teljesen átlagosan érzem magam, mivel negyedszer megyek a címért, már jobban tudok koncentrálni a melóra. Nem készülünk máshogy, mint máskor, mindenki a maximumon van. Magabiztosnak érzem magam, nagyon, bízom a csapatomban."

   nandowin

Elméletileg nyernie kellene, hogy életben maradjon a szezonzáróra, ez nem sikerült neki július közepe óta. Kvalifikáción a Ferrari négy hónapja lassú, az első két rajtsort nem is látta. Emiatt sem aggódik, főleg mert versenyen mindig feljött, és dobogón végzett.

"Őszintén állunk a dolgokhoz, tudjuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, és az időmérőn átlagban hatodikok vagy hetedikek vagyunk. Szóval ha most is így alakul, azt fogják szajkózni, búcsút inthetek a világbajnokságnak. Csakhogy ez a normális helyünk. Nem erősségünk a kvalifikáció, arra megyünk, hogy a futamon több pontot szerezzünk, mint az ellenfelek. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog mindkét futamon" - jelentette most ki burkoltan - korábban konkrétabban -, hogy ő lesz a világbajnok.

Kulcskérdés lehet, hogy Austinban vadonatúj pályán mennek, ám szerinte ez se neki, se Vettelnek, se másnak nem lesz gond, gyakorolták a szimulátorban, hamar meg fogják tanulni. Jóval többet számíthat, hogy a Ferrari tud-e neki végre használható új alkatrészt adni, ami az utóbbi negyedévben nem igazán jött össze.

"Új elemeket próbálunk ki, reméljük a legjobb visszajelzéseket. De ez is így van mindig" - nyilatkozta.

Texasban az első szabadedzés magyar idő szerint péntek délután négykor kezdődik, a második után, este tíz körül már többet fogunk tudni az esélyekről.