Hamilton után is lesznek világbajnokaink

2012.11.20. 11:31

Lewis Hamilton az utolsó versenyére készül a McLarennel Brazíliában. A brit pilóta a következő évtől a Mercedesben folytatja. A McLaren-elnök Ron Dennis már a jövőbe tekint.

„A média szerint nem vagyunk jó kapcsolatban Lewisszal, de ez nem igaz. Minden kapcsolatban vannak olyan helyzetek, amikor a felek nem értenek egyet. Mi egy olyan csapat vagyunk, amely sokat követel meg a versenyzőitől. Ha egy másik istálló kedvezőbb feltételeket tud nyújtani számára, akkor az ő szempontjából érthető, hogy a váltás mellett dönt" – mondta Ron Dennis a Sky Sportsnak.

„Ha visszagondolunk a múltunkra, hencegés nélkül mondhatjuk, hogy a csapatunk nagyobb, mint bármelyik pilóta. Nálunk versenyzett  Ayrton Senna,  Alain Prost, Niki Lauda, Mika Hakkinen és Keke Rosberg is. Rengeteg világbajnokunk volt, és ez így lesz a jövőben is" – gondolt a Hamilton utáni időszakra a csapat elnöke, aki egyáltalán nem haragszik a britre, amiért elmegy.

„Lewisnak minden jót kívánok. Egyáltalán nem haragszom rá. Természetesen az ember ilyenkor visszagondol az együtt töltött időkre" – tette hozzá.

Hamilton remek versenyzéssel nyerte meg vasárnap az amerikai nagydíjat, Vettel és Alonso előtt.  Győzelmével szorossá tette a világbajnoki címért harcoló Vettel és Alonso csatáját, mindössze 13 pont a különbség közöttük.

Az amerikai GP előtt a csapatfőnök, Martin Whitmarsh azt nyilatkozta, Hamilton már megbánhatta, hogy elment tőlük. Úgy véli, a versenyző szörnyű hibát követett el, de a döntését tiszteletben tartják.