6 búcsú

2012.11.25. 15:20 Módosítva: 2012.11.25. 15:20

Hat pilóta életében a szokásosnál is meghatározóbb lesz az év utolsó futama, a Brazil GP, abból a szempontból, hogy a következő idényt nem ott kezdik, ahol a mostanit abbahagyják.

Természetesen a legnagyobb búcsú Michael Schumacheré, aki - most úgy tűnik - örökre itthagy minket, és végleg visszavonul a Forma-1-től. Ez lesz 309. futama, a 91 győzelem és a 68 pole pozíció a 7 vb-címmel rekord, még ha 2010-es visszatérése óta nem is ért el semmit. De hátha legutoljára, egy esős interlagosi káosz-GP-n összejön neki a tökéletes befejezés.

Távozik Lewis Hamilton is, de csak a McLarentől. Pole pozícióból akarja megnyerni utolsó futamát, főleg mert ő is úgy érzi, a Mercedesnél jó ideig nem tud majd győzni.

Sergio Perez a Saubert hagyja ott, és megy a McLarenhez Hamilton helyére. Övé talán a legnagyobb ugrás, egy nyerni képtelen csapatból egy győztesbe megy.

Az ő helyét a Saubernél Nico Hülkenberg veszi át, aki az F1 legalulértékeltebb pilótája. Sokak szerint neki kellene a McLarenbe mennie, mert jobb a mexikóinál, ráadásul a Force Indiához képest a Sauber nem előrelépés. Ami késik, nem múlik, a németet fogjuk látni még jobb helyen is, ez biztos.

Nagyon valószínű viszont, hogy Kamui Kobajasit sehol nem fogjuk látni jövőre az F1-ben, helyette Esteban Gutierrez vezet a Saubernél 2013-ban. A japánnak nem volt elég pénze, hogy megvegye a helyet, a másik mexikóit a Telmex simán befizette. (Nagy tehetség egyébként, tényleg.)

Kicsi, de mégis átigazolás a marussiás Charles Picé is, aki a Caterhamnél folytatja jövőre.