Hülkenberg: Pokolian jó a menő srácok közt

2012.11.26. 18:40

Élete versenyét futotta a Brazil GP-n Nico Hülkenberg, ötödik hellyel búcsúzott a Force Indiától, illetve érkezik a Sauberhez. Lehetett volna sokkal jobb is, könnyen nyerhetett volna, ám rutintalansága miatt lecsúszott a dobogóról is.

Force India-Mercedesével megelőzte mindkét McLaren-Mercedest az első helyért, de aztán megcsúszott, kiütötte Lewis Hamiltont, és boxbüntetést kapott, ami visszavetette. Az angol megorrolt rá, mert elrontotta utolsó mclarenes versenyét, de aztán Hülkenberg átment a McLaren-garázsba, és elnézést kért.

Ő maga kevésbé csalódott, sőt. "Nem igazán vagyok elkeseredve. Az ötödik hely jó. Sokat tanultam, először vezettem és a menő srácokkal harcoltam. Szóval elég eseménydús volt, pokolian jó verseny. Büszke vagyok rá, amit elértem és ahogy vezettem. Nem voltam tökéletes, de örülök" - nyilatkozta.

Interlagos valószínűleg a kedvenc pályája, 2010-ben, amikor esőben a Williamsszel megszerezte itt a pole pozíciót, mindenki arra gondolt, csak a víz miatt lehetett első, de most bebizonyította, nagyon fekszik neki a hely, az az első rajthely nem lehetett véletlen.

A balesetről annyit mondott, benne van a pakliban. "Szerencsétlen eset. A vezető helyért mentünk, ott volt Glock és Kovalainen is. Szerintem Lewisnak elfogyott a hely Heikki (Kovalainen) miatt, ez zavarta, én meg a nedves oldalon kissé elvesztettem a kocsi farát, és sajnos ütköztünk. Versenybaleset volt, az ilyesmi megtörténik. Talán ő is hagyhatott volna több helyet, de a végeredmény egyikünknek sem jött jól."

   hulkenberg

Hülkenberg 25 éves, a Force Indiánál nagyon megszerették és elégedettek vele, simán elengedik a Sauberhez. Vijay Mallya, most már excsapatfőnöke nagyon dicsérte pár hete, állítja, ő lesz a jövő egyik nagy csillaga.

A győzelem a Force India legjobb eredménye lett volna valaha, jelenleg a legjobbjuk a 2009-es második hely Spában, Giancarlo Fisichellával.