Raikkönen rengeteg embert meglepett

2012.11.29. 18:04

Pozitívan értékeli két év kihagyás utáni visszatérő szezonját Kimi Raikkönen, és 1980 világbajnoka is megdicsérte a finnt.

"Megpróbáltam a legjobb tudásom szerint vezetni, és pontokat szerezni, amihez ugye célba kell érni. Jó kocsink volt, és nem kerültünk túl sok incidensbe másokkal" - nyilatkozta Raikkönen, aki egyedüliként az összes futamon befutott, illetve a szezon összes körét teljesítette egyetlen kivételével - a brazil szezonzárón lekörözték.

Csak egyszer nem szerzett pontot, hétszer állt dobogón, egyszer győzött, a világbajnokságot a harmadik helyen zárta, ami nagy teljesítmény két év távollét után.

"Nem igazán volt elvárásom az évvel kapcsolatban, szóval szerintem egész jó idényünk lett. Akadt pár remek eredményünk, és minden futamot befejeztünk. Az biztos, hogy megbízhatósági szempontból kimagasló az évad. Eredmények szempontjából lehetne jobb, de szörnyen sokkal rosszabb is. Összességében örülök."

   kimivettel1

Rengetegen kételkedtek benne, Alan Jones, aki 32 éve bajnok lett a Forma-1-ben, szintén, de most már belátja, tévedett.

"Szerintem rengeteg embert meglepett, köztük engem is. Visszajött, kiválóan teljesített, valószínűleg az egyik legsikeresebb visszatérés az övé Laudáéval együtt. Nagyszerű" - értékelt az exbajnok.

   kimihelmet1

Niki Lauda 1979 végén fejezte, 1982-ben folytatta pályafutását a Forma-1-ben. Visszatérőévében kétszer nyőzött, háromszor volt dobogós, a vb-t ötödikként zárta. 83-ban nem tudott nyerni, de aztán 84-ben ötször is, és megszerezte harmadik világbajnoki címét.

Ő az egyetlen, aki hét év kihagyás után tudott bajnok lenni, ezt a rekordot most leginkább az idén második, legutóbb 2006-ban első Fernando Alonsónak kell figyelnie. Raikkönen 2007-ben szerezte első és eddig egyetlen címét.