Kimihez hasonló nincs és nem is volt soha

2013.01.14. 16:26

Jackie Stewart is tartott előadást az Autosport szokásos, napokban zajló motorshow-ján, ahol többek között szót ejtett Kimi Raikkönenről is. Az exbajnok a Lotus-tulajdonos Gerard Lopez tanácsadója, így valamilyen szinten kollégája a finn. Bár sokat nem beszél vele - Raikkönen senkivel nem beszél sokat -, valamennyire ismeri, és meg tudja ítélni, milyen a többiekhez képest: más.

„Kimi Raikkönent nem lehet megváltoztatni. Nagyon különleges személyiség, a legkülönlegesebb az összes pilóta közül, aki most vagy valaha versenyzett a Forma-1-ben. Nem érdekli a PR, az újságírók és az interjúk, nem akarja őket. Ha butaságot kérdezel tőle, egyenesen megmondja."

Stewart a hetvenes években közelről látta az F1 bohém versenyzőit, különösen James Huntot, akit Raikkönen kvázi példaképének tart, de ezek szerint tőle is eltérő karakter. A Lotusnál mindenesetre megtalálták a módját, hogyan kezeljék őt. Jól érzi magát, futamot nyert, harmadik lett a pontversenyben, és minden versenyt befejezett.

"Kedvelem őt. Nem a barátom, mert neki igen furcsa barátai vannak, de jó ő úgy, ahogy van. És a visszatérése remekül sikerült, minden egyes GP-n ott volt a legjobbak között, teljesített" - mondta Stewart.