Alonso: Az RBR képmutató, Vettel megállt

2013.03.26. 13:34

Fernando Alonso is elmondta véleményét a Red Bull-balhéról, valamint kritizálta Sebastian Vettelt vasárnapi koccanásuk miatt.

A spanyol a második kanyarban ment neki hátulról riválisának, a Ferrari szárnya eltört, és - mivel nem cseréltette le azonnal - a második kör elején le is esett, kiejtve Alonsót a versenyből, akinek autója a kavicságyba csúszott.

"Gyakorlatilag megállt a kanyar közepén. Legalább 10 kilométer/órával lassabb volt. Meglepődtem, hogy mit keres ott" - nyilatkozta csak a madridi AS című lapnak, spanyol nyelven a kétszeres bajnok.

  vettelalonso

Beszélt a Vettel-Webber-előzésről is, amikor a német a csapatutasítást megtagadva ment el, és istállója akarata ellenére nyerte meg a maláj futamot.

Helytelen vagy helyes Vettel előzése?

"Mindig ez a legszabálytisztelőbb csapat, az az istálló, ami mindent jól csinál, soha semmit rosszul, de most kijött az igazság. Ilyen a Ferrarinál nem történne, mi vagyunk a legegységesebb team. Ők azt mondják, ők azok, de most mindenki láthatta, hogy nem" - mondta Alonso.

Három éve épp a Ferrari miatt legalizálták újra a csapatutasításokat a Forma-1-ben: akkor a Német GP-n Alonso társát, Felipe Massát kérlelte sokáig a menedzsment, hogy engedje előre a másik Ferrarit. A brazil kisebb huzavona után engedett, így nyerhette meg a versenyt Alonso.