Így állítja föl a bóját Zsigulival Button

2013.04.30. 19:03

Zsigulival is autózott hétfőn Zsámbékon Jenson Button, aki élményeiről már beszámolt nálunk is, de mozgó képekben akkor még nem tudtuk megmutatni az akciót. Az eseményről készült videó is, mind arról, amikor az angol egy sport-Mercivel ment, és arról is, amikor a szovjet legendát gyűrte.

A német technika először kifogott rajta, a rántópados vízátfolyáson először nagyot pördült, másodjára tudta csak megoldani. "Elsőre úgy hatvan körül mentem rá, de ez túl gyors, ennyivel lehetetlen megcsinálni. Utána mintegy 15 km/órával lassabban próbálkoztam, ebből is látszik, hogy ilyen kis sebességkülönbség is milyen sokat jelenthet az úton" - magyarázta a 2009-es F1-világbajnok.

Egészen impresszíven vette a vízesárkot, nagy tempóval száguldott át rajta, majd tért vissza az aszfaltra bójahiba nélkül. A kocsi nem csúszott, és nem úszott meg. Erről legnehezebb vízes pályás F1-élménye jutott eszébe. "2007-ben a Nürburgringen az első körökben akkora víz állt, hogy öten-hatan csúsztunk ki egyszerre, ugyanott."

Ez volt az, íme, Button az első kicsúszó a fekete Hondában, aki aztán fehér overallban menekül a többi becsapódó elöl:

Nürburgring 2007 1. kör

Direkt tette vissza a bóját?

Button a Mercedes után váltott a Zsigulira, és Sebestyén Balázzsal mérkőzött ügyességi, többnyire bójakerülgetős versenyben, de kellett tolatnia is. Könnyedén nyert, ugye, egyből találta a fokozatokat, természetesen, és rükvercben szinte egyenesebben és gyorsabban haladt, mint előre.

A fénypont az volt, amikor az egyik bóját, amit Sebestyen Zsigulija döntött fel, ő visszaállította. Lehet, hogy véletlenül, de ne vegyünk rá mérget, hogy nem szándékosan. Az alábbi, mercis és zsigás száguldásról készült összefoglalóban 1:09-nél látható a bójaállítás autóval.

Button és Balázs megküzd a Ladával