Vettel csaja forróságban levetkőzik

2013.05.24. 13:08
Monte-Carlo a világ egyik legmenőbb helye, a Forma-1-es pilóták is így gondolhatják, mert spéci sisakban vezetnek a hétvégén.

Monaco az F1 legkülönlegesebb versenye, amihez különleges sisak dukál, és idén nagyon odatette magát a sisakmániás Sebastian Vettel, de Lewis Hamilton, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso is.

A világbajnok általában minden futamra új dizájnnal áll elő, Monacóra sisakjának tetejére történelmi monacói F1-pillanatokat, hátuljára egy klasszikus pin up girlt fényeztetett: ám nem akárhogy, ha melegszik a sisak, a nőről eltűnik a bikini.

Lewis Hamilton sem aprózta el: nála maradt a szokásos sárga szín, de ahol Vettelén a csaj van, az övén saját maga, barátnője, az énekesnő Nicole Scherzinger és kutyája, Roscoe száguld egy kocsiban, háttérben a monacói látképpel.

Valamivel egyszerűbb, de Monacóhoz remekül illik Alonso arany színű sisakja, rajta puzzle-darabokkal, amikre győzelmeinek helyszíne és időpontja van írva. Hátulján a két vb-címét is megjelenítette a spanyol.

Kimi Raikkönen, csakúgy, mint tavaly, újra a monacói életforma királyához, James Hunthoz nyúlt vissza. Most nem teljesen ugyanolyan sisakban megy, mint anno az angol, hanem a sisakjának tetejére fényeztette az 1976-os világbajnokot.

Bernie Ecclestone váratlanul megszólta ezt, azt mondta, Raikkönennek el kellene takarnia, mert túlzottan emlékeztet a szeptemberben a mozikba kerülő Rush, azaz Hajsza a győzelemért című filmre, és ingyenreklámot csinál neki. Raikkönen reakciója: "Semmit nem hallottam erről, nem tudom, miről beszélnek".

Az F1-főnököt valószínűleg az zavarja, hogy Ron Howard Oscar-díjas rendező nem az F1-gyel együttműködve készítette el a 76-os Hunt-Lauda-párharcról szóló filmet, és így Ecclestone, illetve a Forma-1 semmi pénzt nem lát a bevételből.