Raikkönennek virítania kell

2013.06.19. 10:42 Módosítva: 2013.06.19. 10:42

40 pontot veszített az utóbbi 2 futamon a vb-1. Sebastian Vettelhez képest Kimi Raikkönen: Barcelona után még 2. volt a bajnokságban 4 ponttal a német mögött, most harmadik, 44-gyel lemaradva. Egyértelmű: lépnie kell, vagy elszáll az esély a vb-címre, a jövő hétvégi Brit-, az utána következő hétvégi Német-, majd július utolsó hétvégéjén a Magyar GP kulcsfontosságú a számára.

Raikkönen, ahogy mindig, visszafogottan optimista, ám annál többet, hogy még sok van hátra, nemigen tud pozitívumként felhozni. "Monaco (10. hely) nem úgy sikerült, amint vártuk, bár a legtöbb helyen gyorsak voltunk. Továbbra is próbálkozni fogunk, de azzal, ha agresszívebb vagy, nem fognak nőni az esélyeid."

Lotusos csapatfőnöke, Eric Boullier reménykedik, hogy a silverstone-i fejlesztések és az autójuknak kedvezőbb, hagyományos pályák visszahozzák a sikereket - csakhogy ezeken a helyeken Raikkönennek a múltban elég kevés sikere akadt.

Raikkönennek ugrania kell
Raikkönennek ugrania kell

Lassan el kellene kezdenie nyernie az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után, vagy egy másik vb-esélyes,  Fernando Alonso és Vettel közé ékelődnie. Persze ez félmegoldás, egyrészt Alonso is előtte van a bajnokságban nyolc ponttal, másrészt azzal nem megy messzire, ha Vettelen 3-5 pontokat hoz futamonként. Kellene legalább egy verseny, ahol nagyobb darabot farag le, illetve még többször kevesebbet.

Szóval a lényeg, hogy hogyan is szerepelt a finn korábban a következő három pályán: Silverstone-ban egyszer győzött, 2007-ben, világbajnoki évében, a Nürburgringen soha, sőt, német földön egyáltalán nem nyert. A Hungaroringen 2005-ben lett első, tavaly második. Vagyis olyan pályákon kellene bizonyítania, amik nem tartoznak a legerősebbjei közé.