Hamilton levágta a pályát, vagy tud valamit

2013.06.29. 18:17 Módosítva: 2013.06.29. 18:47

Elájult Lewis Hamilton pole-körétől Silverstone-ban a harmadik Sebastian Vettel.

"Lewis talált valami levágást vagy tud valamit. Fenomenális kör volt, nekünk elérhetetlen. Megtettük, amit tudtunk, és semmit nem adunk oda magunktól, félelmetesen gyorsak időmérőn. Másik világ" - dicsérte az angolt, illetve annak autóját, a Mercedest a bajnok.

Hamilton egészen zseniális kört ment az időmérőn, még második helyezett csapattársát, Nico Rosberget is négy tizedmásodperccel elverte. A mercis viszont aggódik kocsija gumifogyasztása miatt, tart Vetteltől a futamon. A német szerint már nem kell neki annyira.

"Ki tudja, mi lesz holnap, ők is javulnak. Minél többet megyünk ezekkel a gumikkal, annál...de itt inkább abba is hagyom" - szólt be szó nélkül is az ellenfél istállójának Vettel a Mercedes titkos Pirelli-tesztjére utalva.

Silverstone perdöntő lehet: ha az ezüst autók élen maradnak, és megnyerik a versenyt, akkor végképp nyilvánvalóvá válhat, hogy a különgyakorláson gumihátrányukat ledolgozhatták, és megoldást találtak a problémáikra. Monacóig ugyanis hiába szerezték meg a legjobb rajthelyet, pár kör után visszaestek a mezőnybe, mert a gumikat nagyon hamar elkoptatták.