Remélem, Seb nem szégyenít meg

2013.07.19. 11:38

Élete legfontosabb napján van túl Daniel Ricciardo Toro Rosso-pilóta, akit csütörtökön kipróbált a Red Bull Racing, mint esélyest a jövőre megüresedő második autójába, Sebastian Vettel mellé. A 24 éves tehetség azt mondja, mindent beleadott, bár ebben benne volt egy kicsúszás is, alig hét kör után.

"Azt hiszem, a képességeim csúcsán vezettem, és mindent kihoztam magamból. Necces volt a Pirelli, a körülmények miatt nem változtathattunk a kocsin. Az lett volna az ideális, ha átállíthatunk dolgokat a pályának megfelelően, dehát mindenki ugyanígy kínlódhatott" - magyarázta Ricciardo a SkySportsnak.

A gumiteszt korlátozásai miatt a profi F1-pilóták szinte semmin nem módosíthattak az autón, így az ausztrálnak kvázi alapbeállításon kellett köröznie. A nap 3. idejével zárt, önmaga Toro Rossóval délelőtt és Carlos Sainz Jr. szintén Toro Rossóval futott ideje mögött.

"Jó lehetőség volt, hogy két különböző vadállatot is kipróbálhattam egy napon, vicces, tetszett. Inkább élvezetnek fogtam fel, mint elvárásnak, persze remek, hogy egy ilyen autót vezethettem. Izgalmas volt, megtettem, amit tudtam, meglátjuk, mi lesz most. Nem én döntök a sorsomról, a Red Bull átnézi a történteket, nem akarom elragadtatni magam."

A szokásos Ricciardo-vigyor
A szokásos Ricciardo-vigyor

Úgy fogja fel, mint pluszt, de azért odafigyel majd, hogy a tesztre péntek délután bekapcsolódó Sebastian Vettel milyen időket autózik.

"Ha nem is kapom meg az állást, már akkor is klassz kis bónusz ez. Pénteken figyelem Seb köridőit, remélem, nem szégyenít meg" - mondta szokásos mosolyával.