A kis Carlos Sainz olyan gyors, mint az apja

2013.07.23. 10:17

Túl van élete első két F1-tesztnapján Carlos Sainz Jr., a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz fia. A 18 éves csütörtökön a Toro Rossóval mutatkozott be, és csak Daniel Ricciardo volt nála gyorsabb ugyanazzal az autóval. Pénteken a legobb gépet, a Red Bull-Renault-t próbálhatta ki, és ismét nem vallott szégyent, negyedik lett.

"Totálisan hihetetlen érzés, egy álom vált valóra, mintha megnyertem volna a lottót. Ráadásul ha van pálya, ahol megismerheted a Forma-1 érzését, az Silverstone. Életem legjobb napja volt, mikor kiszálltam a kocsiból, minden egyes szerelőnek külön meg akartam köszönni, hogy életem legfontosabb napjának részei lettek" - nyilatkozta a tinédzser.

Sainz Jr. csak szeptember elsején lesz 19, az F1-teszt, ráadásul két autóval, köztük a legjobbal, kicsit korainak tűnhet. Csakhogy a fiatal már 158 autóversenyen indult a Forma-BMW, a Forma-Renault, a Forma-3 különböző sorozataiban, illetve idén a GP3-ban és a Forma-Renault 3.5-ben. Vagyis 2010, autós karrierjének kezdete óta korát meghazudtoló tapasztalata van, még nem volt 16, amikor rendszeresen versenyezni kezdett a Forma-kategóriákban. Az alsóbb osztályokban eddig 19-szer győzött.

Carlos Sainz és Carlos Sainz Jr. Silverstone-ban
Carlos Sainz és Carlos Sainz Jr. Silverstone-ban

Az persze így is meglepő, hogy Silverstone-ban, pályafutása első F1-napján a Toro Rossóval jobb időt futott, mint Daniel Ricciardo a Red Bullban. Igaz Ricciardo Toro Rossó-s idejét nem sikerült megdöntenie. Túl nagy jelentőséget viszont nem tulajdonít a Silverstone-ban történteknek.

"Ez csak egy teszt, nem amiatt lehetek F1-pilóta egy napon, mert itt jó munkát végeztem. Ez a lehetőség még nem jelent semmit, annyit, hogy a Red Bull kiválasztott. Csak azt remélem, hogy elégedettek a teljesítményemmel, és elég érett vagyok, hogy újra tesztelhessek. Mert ha egyen túl vagy, a következőt akarod, mindig többet és többet. Nem tudom megítélni, hogy milyen voltam, ez a maguk feladata és a csapaté" - mondta az Autosport újságírójának.