Kimi vagy én? Fifti-fifti!

2013.07.26. 19:34
Daniel Ricciardo a Red Bullba pályázik Vettel mellé, Raikkönennel küzd a helyért. Ha mást nem is, de mosolyogni biztosan jobban tud a finnél. A Hungaroringen találkoztunk vele.

"Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy nap két autót vezessen valaki, de nem stresszeltem túl a dolgot. Hogy mi volt más? A két motor hangja mindenképp. És persze a Red Bull jobban tapad, stabilabb" - számolt be Daniel Ricciardo a Hungaroringen arról, milyen volt ugyanaznap előbb a Toro Rosso-Ferrarival, majd a Red Bull-Renault-val tesztelni.

Silverstone-ban történt egy hete, ahol az RBR kipróbálta, alkalmas lenne-e Sebastian Vettel mellé. Két év F1-tapasztalata van, 2011 közepén a HRT-nél kezdett, tavaly év eleje óta folytatja az STR-nél. Ha rajta múlik, már nem sokáig, bár a próba látszólag nem sikerült jól, hiszen hét kör után kicsúszott a világbajnok kocsival.

"A teszt jól sikerült, bár kicsúsztam, ez lehet, hogy nem is rossz, mert látták, hogy mennyire igyekszem, mennyire meg akarom találni a határt" - mondta szokásos optimizmusával, ami folyamatosan az arcára van írva egy óriási mosoly formájában.

Kimi Raikkönennel kell megküzdenie a helyért, jól is áll, a héten már a Red Bull-tulaj és az RBR-csapatfőnök is dicsérte a 24 éves ausztrált.

"Pozitívan állok a dolgokhoz, amit én csinálok, befolyásolhatom, Raikkönen nem rajtam múlik, az ő ügyére nem lehetek hatással. Az biztos, hogy még nem írtam alá semmit."

Chris Horner épp csütörtökön nyilatkozta, hogy nem csak a sebességét nézték Silverstone-ban, hanem a technikai felkészültségét és a kommunikációs készségét is.

"Szerintem a technikai kommentjeim rendben voltak, szívesen változtattam volna a kocsin, voltak ötleteim, de ezt nem lehetett megtenni. Kanada óta minden jól megy, erős hétvégéken vagyok túl, egy itteni jó eredmény is segíthetne, nyugodtabban mennék a vakációra."

Mégis, ha ő lenne Horner, miért választaná magát Raikkönennel szemben?

"Mert gyorsabb vagyok! - vágta rá nevetve. - Mondanám, de azért az egy kicsit arrogáns lenne. Nem mentünk még egymás ellen. Szóval, őszintén, nem tudom, hogy miért választanám magam. Ő világbajnok. Tény, hogy nekem meg még bizonyítanom kell."

Egyáltalán nem is biztos még, hogy megkapja az állást, azért ő még az STR pilótája, és 10 versenye még biztos velük.

"Van még egy fél szezonom a Toro Rossónál, arra akarok és arra is kell koncentrálnom, a földön akarok maradni, két lábbal. A Red Bull egy jó lehetőség volt, meglátjuk. De az igaz, hogyha nem jön össze, nem várhatom a Toro Rossótól, hogy továbbra is helyet biztosítson nekem."

Végülis mennyi esélyt ad magának a Red Bullra Raikkönen ellenében?

"Azt mondanám, fifti-fifti!"

Milyen lesz a furcsa második előzési zóna a Hungaroringen?

"Jó ötletnek tartom a második DRS-zóna helyét az első és a második kanyar között. Ki lehetett volna jelölni a második leghosszabb egyenesben is, a harmadik kanyar előtt, de az egy gyors balos, ott nem tudsz kifékezni senkit. Itt legalább védekezésre lehet majd kényszeríteni az előtted lévő srácot."