Mindent a pirosra: Alonso nem lesz nyugodt

2013.09.16. 16:17

Robbanékony duó lesz, állítja Michael Schumacher a Ferrarinál 2014-től összálló Fernando Alonso-Kimi Raikkönen-kettősről, és kiélezett küzdelemre számít Mark Webber is. Az ausztrál év végén távozik az F1-ből, Daniel Ricciardo váltja őt a Red Bullnál, de remek kapcsolata Alonsóval minden bizonnyal megmarad: az F1-ben szokásosnál jobb barátok a spanyollal.

"Szerintem Fernando pozitív dologként éli meg (Raikkönen érkezését). Úgy gondolom, szombatonként Fernandót jobban kell hajtani, Kimi megtolja, és eléri, hogy egy kicsit többet hozzon ki magából (Alonso). Vasárnap kétségtelenül briliánsan megy, de szombaton még tud javulni. Fernando lehetőségként fogja fel ezt a párosítást, élvezni fogja a helyzetet" - nyilatkozta Webber az Autosportnak.

Aztán következő válaszában kissé meg is cáfolta önmagát: "Technikai szempontból óvatosnak kell lennie az istállónak. Tudjuk, hogy Kimi fenomenális arc, de kérdés, hogy ugyanannyit fog-e dolgozni, mint Fernando. Nagy lesz a kihívás jövőre, mindkét pilótának ki kell vennie a részét a fejlesztésekből, nem hiszem, hogy Fernando örülne, ha csak rá várna a meló. De meg fogják ezt oldani, nem látok sok negatívumot ebben a párosban. Fernando persze nem lehet nyugodt, nem is hiszem, hogy túl nyugodt tud maradni".

Webber állítja, a Ferrari hosszú távú terve Sebastian Vettel megszerzése, ám a következő két évben szerződésük szerint Alonsóval és Raikkönennel kell indulniuk. A finn két évre írt alá, a csapattárs megállapodása 2016 végén fut ki, és azt mondta a napokban, hogy innét akar visszavonulni, ám reményei szerint 2016-nál később.

"Pikáns befejezés lesz mindkét srác karrierjének. A jövő év végén már az alkonyatukba lépnek, az idő szalad, de az F1-nek és a Ferrarinak is csodás lehet ez a befejezés. A Ferrarinak az élen kell lennie, és most minden pénzüket felrakták a vörösre. Bevállalták, vagy működik, vagy nem. Ha a kocsi nem lesz jó, semmi nem történik, és a drukkereknek nem lesz mit nézniük, viszont, ha a gyors, abból nagy móka lehet."

Webber szerint a szurkolók profitálnak leginkább a szupercsapatból: "A sportágnak remek ez a kettős. Szükség van az ilyen csatákra, hogy ne csak különböző istállók emberei harcoljanak, de legyenek belső ütközetek is. Jók az ilyen istállón belüli versengések".