Button Raikkönenre panaszkodott

2013.10.05. 09:15

Sebastian Vettelt pénteken mindkét szabadedzésen megelőzte Lewis Hamilton, szombaton azonban a világbajnok német uralta a koreai pályát, több, mint két tizedes előnnyel nyerte az időmérőt az angol előtt.

A két McLaren viszont nem jutott be az első 10-be, Button Raikkönent hibáztatta, hogy feltartotta, de a finn teljesen simán engedte el. Sem ő, sem a nála épphogy gyorsabb Perez nem tudott igazán jó időt futni, szinte ezredre azonos idővel csak a 11-12. helyet szerezték meg.

"Szerintem elég közel volt Lewis a Mercedesszel, látszik is az időkön. Már az elején jó időt futottam, tudtam, hogy még nekem is nehéz lesz azt megjavítani. Utolértem Kimit a felvezető körömön, nem tudtam úgy menni, ahogy szerettem volna, de szerencsére elég volt az első jó kör - nyilatkozta Vettel a leintés után. - Meglepett, hogy milyen jók voltunk az első szektorban, ami tele van egyenesekkel. Rendben van az autó egyensúlya, ezen sokat javítottunk tegnap óta, akkor még nem voltam elégedett teljesen, de most már minden rendben."

Vasárnapra esőt várnak, igaz, azt vártak szombatra is, a bajnoknak mindegy. "Nem zavarna az sem, ha holnap esne, nem ragaszkodom a száraz futamhoz, vannak esős gumijaink is a garázsban. Szerdán, amikor érkeztem, nagyon szeles idő volt, de azóta a tájfun elkanyarodott. Szerintem jó idő lesz, de ha mégis esik, hát majd úgy versenyzünk. Az a legfontosabb, hogy ma megcsináltuk, amit lehetett, várom a futamot."

Lewis Hamilton nem lesz könnyű helyzetben, bár Webber a rajtbüntetés miatt elkerült mögüle, de Grosjean a nyakán autózhat.

"Mindig reménykedik az ember, hogy meg tudja előzni a Red Bullokat, mindig van min javítani, de most így jött ki. Holnap jó futamot várok, a hátam mögött fenyegetnek, de én csak előre nézek és bízom benne, hogy felvehetjük a versenyt a Red Bullokkal."

Mark Webber kihozta a maximumot a szombati időmérőből, a 10 rajthelyes büntetése miatt nem törte magát, inkább már a vasárnapi előzgetésekre készült.

"Túl gyors voltam tegnap, 5 km/h-val gyorsabb, mint Vettel, kompromisszumot kellett kötni, hogy máshol jobbak legyünk. Ha kicsit előrébb végzek, akkor is csak a 11. helyről indulhatnék, nem leszek jó helyen, nem várok dobogót magamtól, de azért küzdeni fogok. Ma más időjárási körülmények voltak, mint pénteken, holnap megint más lesz, úgyhogy mindig van változó körülmény, nem tudhatjuk, mi lesz pontosan."