Vettelt jobban szeretik a németek, mint Schumachert

2013.10.09. 10:07

Egy friss felmérés szerint a háromszoros Forma-1-es világbajnok német Sebastian Vettelt jobban szeretik honfitársai, mint nagy elődjét, az autósport elitkategóriájában hétszer is diadalmaskodott, s ezzel rekorder Michael Schumachert. A megkérdezettek mintegy háromnegyede, egészen pontosan 74,7 százaléka mondta azt, hogy kedveli a Red Bull heppenheimi pilótáját, míg a már visszavonult Schumacher esetében 68,5 százalék volt ez az arány.    A közvélemény-kutatás során az is kiderült, hogy az F1 aktuális címvédőjét szinte mindenki ismeri hazájában (96 százalék), csakúgy, mint Schumachert (99 százalék).

Mindent figyelembe véve Vettel az ötödik legkedveltebb sportoló Németországban, csak a korábbi sílövőt, Magdalena Neunert, az ökölvívó Vitalij Klicskót, a legendás futballistát, Pelét és a ex-teniszsztárt, Steffi Grafot szeretik nála jobban.

A felmérés szerint külföldön ugyanakkor még van mit behoznia a 26 éves versenyzőnek, Angliában és Spanyolországban ugyanis a válaszadók mindössze valamivel több mint 60 százaléka látja őt pozitív figurának. A német pilóta akár már vasárnap, a szuzukai Japán Nagydíjon megszerezheti sorozatban negyedik vb-címét.