Legyőzném az RBR-t, és ez meg is történhet

2013.10.16. 13:22

Elképzelhető, hogy hamarosan újra a Forma-1-ben fog dolgozni Norbert Haug, a Mercedes tavaly menesztett exfőnöke. A német menedzser három éven át volt a gyári csapatnál, de mivel mindössze egy futamgyőzelmet értek el, neki kellett elvinnie a balhét.

22 év után kényszerült elhagyni a márkát, ám egy év elteltével készen áll az újrakezdésre. "A Red Bull felépítette a csapatát, öt évbe tellett az első győzelem, most aratják le a munka gyümölcsét. Szeretném őket legyőzni, és, úgy tűnik, erre lesz is lehetőségem" - idézte a német sajtó a rejtélyesen nyilatkozó Haugot, aki hozzátette, "többet egyelőre nem árulhat el".

Szavai összefüggésben lehetnek a McLaren újraépítésével, az angolok múlt héten jelentették be, jövőre náluk dolgozik a Red Bulltól elcsábított aerodinamikai szakember, Peter Prodromou, és rajta kívül lesz még legalább egy "főcímet követelő" szakmai igazolásuk. Könnyen lehet, hogy Haug, aki korábban valójában már dolgozott náluk.

Haug ugyanis 1995-től 2009-ig a McLarennél képviselte a Mercedest, ami több mint egy évtizeden át csak az angoloknak szállított motorokat. Végig együtt  - többek között - a mostani mclarenes csapatfőnökkel, Martin Whitmarsh-sal.

Azt még csak találgatni lehet, hogy milyen pozícióban segíthetné az idén szenvedő McLarent - még dobogós helyük sincs -, de arra célzott Haug, hogy - 60 évesen - minden nagydíjra már nem szeretne elutazni.