Vettel a felügyelőknél magyarázkodott

2013.10.27. 14:27 Módosítva: 2013.10.27. 14:27

Sebastian Vettel megrovást kapott az Indiai Nagydíj leintése után bemutatott show-jáért, közölte a futam után mintegy három órával a FIA. A Red Bullnak pedig 25 ezer eurót kell befizetnie a szövetség számlájára.

"Hogy hol van most Sebastian? Nem is tudom pontosan, azt hiszem, a felügyelőknél magyarázkodik az ünneplése miatt" - mondta Dr. Helmuth Marko, a Red Bull főtanácsadója a SkySportsnak.

Az immár négyszeres bajnok Sebastian Vettelt azért hívták be, mert a tiszteletkör végén nem ment vissza a depóba, a célegyenesbe hajtott, gumit égetett, pörgette az autóját, majd a célvonal után leparkolta, felállt rá és integetett a nézőknek. Sőt, még a kerítésre is felmászott, kidobálta a kesztyűit a közönségnek! Halmozott szabályszegés, az előírások szerint a levezető kör után vissza kell menni a boxba, szépen beállni a parc fermébe, mérlegelni, stb.

Indian Grand Prix 2013 : Vettel Bow to his Car after Winning India grand prix 2013

"Csak úgy jött, érzelemből, akartam még valamit adni a rajongóknak, fantasztikus volt ott ünnepelni" - nyilatkozta Vettel.

Kaphatott volna 10 helyes rajtbüntetést is a következő futamra, ezt megúszta, de a figyelmeztetés nem maradt el. Vettelnek ez az első megrovása idén, 3 után automatikus 10 rajthelyes visszasorolás jön.