A pilóta, aki örül a duplázásnak

2013.12.16. 14:36 Módosítva: 2015.05.09. 01:41

Sebastian Vettel abszurdnak és ostobának tartja, az újságírók egyértelműen elítélik, és pilóta eddig nem dicsérte az új, duplapontos Forma-1-szabályt, ami szerint az utolsó futam kétszer annyi pontot ér, mint a másik 18 verseny előtte.

A pár napja a Force Indiához került Sergio Perez szerint viszont ez jó dolog.

"A szabály az szabály, nem hinném, hogy kevesebbet fog érni emiatt a világbajnokság. Feszültebbé teszi az utolsó versenyt, szerintem a végén úgyis a legjobb nyer. És bármilyen körülmények között is történik, ha bajnok vagy, akkor bajnok vagy."

A mexikói utóbbi megállapításával természetesen nem lehet vitatkozni, de Vettel egyik érve épp az volt, hogy előfordulhat, nem az nyer, aki a 18 futamon a legjobb volt, hanem aki a 19.-en a legszerencsésebb.

"Három éve vagyok az F1-ben, nagyszerű a show, különösen tavaly volt az, amikor az utolsó futamon dőlt el a vb. Ez a szabály a legvégéig izgalmassá teszi a szezont, vagyis mindenképpen jó dolog a Forma-1-nek. Nézzük meg, hogy működik majd, aztán még mindig változtathatunk. De én azt mondom, érdekes szabály lesz. Megkavarhatja a sorrendet a végén, erre is számítunk. Kétirányú a dolog, nagyon bejöhet vagy mégsem, bárkinek. Én már várom" - fejtette ki Perez.

Új csapatfőnöke, a Force India-tulajdonos Vijay Mallya azonnal vitába szállt vele. "Nézzék meg a Williams 2012-es barcelonai győzelmét. Ha az az utolsó futamon történik, 50 pont. Ez ijesztő" - vélekedett Mallya a konstruktőr-vb-re célozva, hogy ekkora pontmennyiséggel, pláne, ha még a másik autóval szerezhető 36 pontot is hozzáadjuk, több helyet is előre lehet lépni, illetve vissza lehet esni az utolsó futamon. A 88 pont rengeteg.