Az ügyész se tudja, mennyivel ment Schumacher

2014.01.08. 12:04

Michael Schumacher egy, a pályától nyolc méterre található sziklába verte be a fejét, derült ki a nyomozást vezető francia ügyészség szerdai sajtótájékoztatójából.

A hétszeres F1-világbajnok a balesete előtt két pálya kereszteződéséhez ért, a piros pályán folytatta az útját, aztán erről letért, és akadt bele a léce egy sziklába, így elesett. Azt is megállapították, hogy nem a felszerelése okozta a balesetet, bár van egy nagyobb karcolás az egyik síléc alján, de ezt az a szikla okozta, ami megdobta. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen sebességgel haladt a baleset előtt, a felvétel alapján éppen kanyarodott, hogy csökkentse a sebességét. Úgy tűnik, hogy nem ment különösebben gyorsan, a felvétel alapján az is egyértelmű volt, hogy Schumacher jól síel.

Korábban felmerült, hogy van még egy videó is a balesetről, amit egy másik síelő készített, ezt a hatóságok most cáfolták. 

A fejkamerás felvétel, amit tíz nap alatt még nem elemeztek ki, tökéletes minőségű, sokat segíthet a baleset körülményeinek kivizsgálásában, hangzott el a tájékoztatón. 

A nyomozást vezető Patrick Quincy ügyész szerint a francia sípályákon van néhány egyedi szabály, ám az eddigiek alapján nem tűnt úgy, hogy ezeket Schumacher komolyabban megszegte volna. Az is elhangzott, hogy évente ötven súlyosabb baleset történik azon a környéken, ahol Schumacher balesetet szenvedett. 

Még azt sem lehetett megállapítani, ki a felelős a történtek miatt. A következő sajtótájékoztatón pontosabb információkkal szolgálnak, de arról nem esett szó, ez mikor lehet. 

A negyvenöt éves német december 29-én szenvedett balesetet, azóta kómában van, állapota kritikus, de stabil. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport