Schumacher 10 métert repülhetett

2014.02.19. 09:51

Német és olasz sajtóértesülések szerint több mint tíz métert repült a decemberi síbalesetekor az azóta mesterséges kómában fekvő, hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher.

A Bild, a Die Welt, a L'Equipe és a Gazzetta dello Sport című lap hétfőn arról írt, a francia ügyészség megszüntette a nyomozást az ügyben, mivel semmi nem utalt az idegenkezűségre. A Gazzetta szerint a vizsgálatot már 12-én lezárták, nincs felelőse a balesetnek. 

Az igen jól értesült L'Equipe nem közölte, ám a Bild és Gazzetta szerint Schumacher négy méterre hagyta el a kijelölt pályaszakaszt, amivel párhuzamosan, amellett, 10,4 métert repült, amikor elesett, és beverte a fejét egy sziklába.

Az ütközés következtében széttört a sisakja, ezt viszont nem befolyásolta a ráerősített kamera, azt ugyanis a sisak közepére helyezték el - mivel sértetlen maradt, ki is értékelték a felvételt -, míg a 45 éves Schumacher a feje jobb oldalával vágódott a kőtömbnek - közölte az MTI.

Korábban az ügyész azt mondta, az expilóta a körülményeknek megfelelő sebességgel haladt, nem ment túl gyorsan. Ezt most sem cáfolta meg.

Schumachert december 29-én érte baleset Méribel közelében, súlyos fej- és agysérüléseket szenvedett, azóta a grenoble-i kórházban ápolják.

A baleset után az állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozásnál vérömlenyt távolítottak el az agyából. Január végén azt közölték, hogy fokozatosan megkezdték az ébresztését a mesterséges altatásból, a folyamat azóta is tart - tájékoztatott Schumacher menedzsere egy héttel ezelőtt. Azóta nem jöttek új hivatalos információk a hogylétéről.