Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berger megúszta, amit Schumacher nem

2014.03.10. 14:13
Újabb ex-Forma-1-es síbalesete. Az osztrák kezét törte, pár napig volt kórházban. Kísérteties hasonlóság.

A korábbi Forma-1-es pilóta, Gerhard Berger Tirolban síelve tért le a kijelölt pályáról, majd bukott nagyot még múlt héten – írta meg vasárnap a Kronen Zeitung. Az esésben nagymértékben közrejátszott, hogy a köd miatt rosszak voltak a látási viszonyok. A 54 éves osztrák exversenyző egy beton vízelvezető csőre esett, így törte el felkarját, ráadásul olyan súlyosan, hogy helikopterrel szállították a St Johann am Tirol kórházba.

Az osztrák lapok szerint még csütörtökön történt a baleset, de a hétvégén bent tartották megfigyelésre, vasárnap engedték ki, a hírek szerint jól van.

Berger és korábbi versenyzőtársa, Michael Schumacher balesete között kísérteties a hasonlóság, hiszen amellett, hogy a pályán kívül történt mindkettő, Berger is óriásit repült a földbe csapódás előtt, miután neki is beleakadt valamibe a síléce, ami megdobta. 

Az osztrák pilóta 1997-ben versenyzett utoljára, megfordult az ATS, az Arrows, a Benetton, a Ferrari és a McLaren csapatánál, tíz futamot nyert, jelenleg az FIA-nél dolgozik.

Berger balesete bő két hónappal az után történt, hogy Michael Schumacher Meribelben olyan súlyosan bukott, hogy december 29-e óta kómában tartják.

Az osztrák maga is megszólalt a német esése után még januárban, akkor azt mondta, elkerülhetetlen síbaleset volt, és kizártnak tartja, hogy túl sokat kockáztatott volna a korábbi hétszeres bajnok.