Berger megúszta, amit Schumacher nem

2014.03.10. 14:13
Újabb ex-Forma-1-es síbalesete. Az osztrák kezét törte, pár napig volt kórházban. Kísérteties hasonlóság.

A korábbi Forma-1-es pilóta, Gerhard Berger Tirolban síelve tért le a kijelölt pályáról, majd bukott nagyot még múlt héten – írta meg vasárnap a Kronen Zeitung. Az esésben nagymértékben közrejátszott, hogy a köd miatt rosszak voltak a látási viszonyok. A 54 éves osztrák exversenyző egy beton vízelvezető csőre esett, így törte el felkarját, ráadásul olyan súlyosan, hogy helikopterrel szállították a St Johann am Tirol kórházba.

Az osztrák lapok szerint még csütörtökön történt a baleset, de a hétvégén bent tartották megfigyelésre, vasárnap engedték ki, a hírek szerint jól van.

Berger és korábbi versenyzőtársa, Michael Schumacher balesete között kísérteties a hasonlóság, hiszen amellett, hogy a pályán kívül történt mindkettő, Berger is óriásit repült a földbe csapódás előtt, miután neki is beleakadt valamibe a síléce, ami megdobta. 

Az osztrák pilóta 1997-ben versenyzett utoljára, megfordult az ATS, az Arrows, a Benetton, a Ferrari és a McLaren csapatánál, tíz futamot nyert, jelenleg az FIA-nél dolgozik.

Berger balesete bő két hónappal az után történt, hogy Michael Schumacher Meribelben olyan súlyosan bukott, hogy december 29-e óta kómában tartják.

Az osztrák maga is megszólalt a német esése után még januárban, akkor azt mondta, elkerülhetetlen síbaleset volt, és kizártnak tartja, hogy túl sokat kockáztatott volna a korábbi hétszeres bajnok.