Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonsóék miatt nem volt végleges az időmérő

2014.03.29. 12:54

Az esős maláj időmérőn bonyodalmat okozott a toro rossós Danil Kvjat és Fernando Alonso: balesetük miatt le kellett állítani az edzést. 

Az egyik kanyarba Alonso mögött érkezett az orosz, azt hitte még befér a belső íven, mert a ferraris akkora helyet hagyott, hogy két kamion befért volna, abszolút lement az ívről, de nem jött össze a manőver, mert a spanyol belekanyarodott. Jött a piros zászló, aztán már az is kisebb csoda volt, hogy a Ferrari folytatni tudta, mert megsérült a felfüggesztése. Pályán maradt Alonso, és végül a negyedik helyet szerezte meg. 

Kvjat a tizenegyedik helyen végzett, a sorrend viszont még módosulhat, manőverét vizsgálják, de meglepő lenne, ha őt büntetnék.  Mivel Alonso nem igazán láthatta az STR-t, sanszos, hogy versenybalesetnek minősítik az esetet.

A tizenkilenc éves újoncnak Ausztráliában volt egy necces manővere az időmérőn, akkor Hamiltonnal akadt össze majdnem. 

UPDATE: ahogy sejtettük, nem büntetnek az Alonso-Kvjat-ütközés miatt.

Bottast megbüntették

Nem úszta meg büntetés nélkül Valtteri Bottas, aki Daniel Ricciardót tartotta fel az időmérőn, három hellyel sorolták vissza, a tizennyolcadikként indulhat majd holnap. „El fogok vele beszélgetni, mert tavaly már több ilyen eset is volt" - nyilatkozta Ricciardo a történtek után. A finn másképp látja a dolgot, szerinte semmilyen incidens nem történt.