Hamilton-Rosberg: szent a béke

2014.06.02. 16:11

Lezárta a Mercedes-belháborút Lewis Hamilton a hétvégén, amikor a Twitteren kiírta, megbeszélték Nico Rosberggel monacói nézeteltérésüket. A probléma az volt, hogy az angol azt gondolta, csapattársa szándékosan szúrt ki vele, hogy megszerezze a pole pozíciót azon a pályán, amin lehetetlen előzni. A gondokat tetézte, hogy a német másnap meg is nyerte a futamot Hamilton előtt, aki nem gratulált, a dobogón levegőnek nézték egymást. Ezt Niki Lauda csapatvezető szóvá is tette, Hamiltont kritizálta.

Ezek után írta azt ki hamilton, hogy "rég óta barátok vagyunk, és mint barátok, vannak jobb és rosszabb pillanataink. Ma beszéltünk, minden rendben, még mindig barátok vagyunk, semmi probléma".

A békét ezzel a gyerekkori képükkel illusztrálta:

Ők ketten már legalább 13 éve ismerik egymást, amikor egy gokartcsapatban versenyeztek, amit a Mercedes hozott létre nekik. Bő évtized után tavaly kerültek ismét össze, amikor Hamilton a McLarentől a gyári Mercedes istállóhoz szerződött.

Idén a világbajnokság szuperfavoritjai, hatból hat futamot nyertek ketten, Hamilton négyet, Rosberg kettőt, az elsőt és a legutóbbit. A vb-t három ponttal Rosberg vezeti, mert Hamilton az első futamon motorhiba miatt nem ért célba.

Hamilton tehát látszólag túltette magát a történteken, ám az F1 újságírói és résztvevői, köztük Alain Prost szerint, a neheze még csak most jön: egyre nehezebb lesz fenntartani a békét kettejük között.