Alonso: Nem fejezem be a 3. vb-címig

2014.06.05. 16:23 Módosítva: 2015.05.03. 00:40

2006-ban nyerte eddigi legutóbbi, második világbajnokságát Fernando Alonso, és hiába állt hozzá azóta közel kétszer is, a harmadik címét hét szezon alatt sem sikerült megszereznie. És nagyon úgy tűnik, idén, a nyolcadikat sem zárja sikerrel, a Mercedesek kisajátították a szezont. Az viszont biztos, hogy három vb alatt nem vonul vissza.

"Ebben reménykedem, ezért dolgozok. Három cím nagy lépést jelent. Nem mondom, hogy nem örülök a kettőnek, de a hárommal igen fontos nevek listájára kerülsz. Kétszer is közel voltam, és bízom benne, a következő alkalmat már nem szalasztjuk el. Még mindig éhesek vagyunk, a lehetőségre várunk, hogy bajnokok lehesünk. Ez a cél, és nem gondolhatsz a visszavonulásra, amíg el nem éred" - nyilatkozta a BBC-nek a hétvégi, Kanadai GP-re hangolva.

Alonso 2010-ben és 2012-ben is az utolsó futamon veszítette el a bajnokságot, Sebastian Vettellel szemben. A Ferrarival ötödik éve próbálja megnyerni, sikertelenül. Kérdés, hisz-e még a csapatában?

"Szükséges, hogy higgyek benne, kell. Megvan itt a potenciál, minden hozzávaló a kezünkben van, csak össze kell gyúrnunk őket. Büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és tudom, hogy Ferrarival nyerni többet jelent, mint bármelyik másik istállóval. Ezt akarjuk megcsinálni."

Az olaszok idén a csapatfőnöküket is lecserélték, hogy előrébb léphessenek, egyelőre nem látszik a váltás eredménye. Sőt, könnyen lehet, hogy az évekig félremenedzselt istállót évekbe telik majd visszavezetni a helyes útra. A Mercedes és a Red Bull is elérhetetlennek tűnő távolságban van, bár ez csak két team, a lemaradás óriási.

A 32 éves Alonso állítja, az idő még neki dolgozik: "Olyan sokáig folytatom, ami a győzelemhez szükséges, még hosszú évekig versenyképes lehetek. Nem tudom pontosan, mennyi idő, három, öt, hét év, nem hiszem, hogy ez probléma lenne".

Alonso jelenleg harmadik a világbajnokságban, ami nem lenne reménytelen pozíció, csakhogy épp feleannyi pontot gyűjtott, mint a vezető Nico Rosberg.