Rosberg pazar sisakkal tiszteleg a világbajnok németek előtt

2014.07.16. 11:42

Nico Rosberg remek napokon van túl, hiszen a napokban megházasodott, majd a németek világbajnokok lettek Brazíliában, végül pedig új, három évre szóló szerződést kötött a Mercedes csapatával, amivel ráadásul a harmadik legjobban fizetett pilóta lett az F1 mezőnyében Fernando Alonso és Lewis Hamilton mögött.

Rosberg a hétvégi Német Nagydíjon egyedi festéssel tiszteleg majd a válogatott teljesítménye előtt. Az új sisakfestését kedd este mutatta meg a twitterén - a fekete alapszín marad, viszont a mercedeses türkiz helyét az arany veszi át, a sisak tetején pedig a vb-trófea és a négy német vb-győzelem évszáma kapott helyet egy-egy csillaggal.

Rosberg maga is a világbajnoki címért küzd, és jól is áll, hiszen az idény feléhez közeledve 4 ponttal vezeti a pontversenyt csapattársa, Lewis Hamilton előtt, és ha ő nyerné a világbajnokságot, először fordulna elő, hogy ugyanabban az évben a labdarúgó-vb-t és a Forma-1-es szezont is egy ország képviselői nyerjék.

Volt az új fényezés mellett más bejelentenivalója is a 29 éves versenyzőnek, hosszabbított a Mercedesszel, ahol 2010 óta versenyez. A szerződést még hétfőn írta alá a csapattal, a német Bild szerint hároméves hosszabbításról és 55 millió eurós fizetésről szól, de további opciókat is tartalmaz, ám ezeket nem részletezték. A német pilóta előző szerződése 2015-ig szólt plusz egyéves opcióval.