Alonso-Raikkönen 10-0, de a Ferrarinak a finnre van szüksége

2014.07.22. 15:42

10-0-ra vezet a futamok végeredményét, 8-2-re az időmérőkét tekintve Fernando Alonso Kimi Raikkönen ellen a Ferrarinál, a negyedik helyen álló spanyol 78 ponttal veri vb-12. csapattársát. A Ferrari a Williams javuló formája miatt már negyediknek csúszott vissza a világbajnokságban. Alonso minden futamon pontot szerzett, legutóbb, Németországban ötödik lett, és a szezon legjobb versenyéről beszélt, Raikkönen 11.-ként futott be, pont nélkül.

A madridi Marcának már pedzegette is, hogy a Ferrari a szokásosnál is egyszemélyesebb csapat lett. "A konstruktőr-világbajnokságban kicsit lemaradtunk a Williamstől, mert csak egy autóra számíthatunk. Változtatnunk kell ezen" - mondta Alonso Raikkönenre utalva.

A finnek nem fekszenek az idei szabályok, és nem fekszik az autó, ami nagyon közepes. Alonsónak sem fekszik, de ő ötödik éve van zsinórban a Ferrarinál, a team köré épül, és kihozza a gépből a maximumot. Úgy megy az 5-6-7. helyekért, mintha a világbajnoksága múlna rajta.

Marco Mattiacci Ferrari-csapatfőnök gyorsan megvédte Raikkönent: "Kimi a pilóta, akire szükségünk van. Több pont kell, de ő az, akire szükségünk van. Ő is tudja, hogy képes ennél többre. Profi, és világbajnok volt a Ferrarival, motivált, és tudja, miben kell javulnia. Fernando előtte van, nem könnyű a helyzete, de vele vagyunk. A legteljesebb bizalmunkat élvezi, és mindenben segíti őt a Ferrari".

A 34 éves exbajnok pár hete azt nyilatkozta, valószínűleg nem hosszabbítja meg a Ferrarival 2015 végén lejáró szerződését, és visszavonul, ami - többek között -, Mika Hakkinen szerint sem tett jót az istállón belüli helyzetének.