Bottas: Nem fekszik nekünk a Hungaroring

2014.07.23. 14:40

A Williams pillanatnyilag az F1 sztárcsapata, sztárpilótája pedig Valtteri Bottas, aki utóbbi három futamán három dobogós helyet szerzett. Ausztriában harmadik, Silverstone-ban második, hétvégén, Hockenheimben szintén második lett. Legutóbbi sikeres helyezése után már azt nyilatkozta, ennyi nem elég, a következő lépés a győzelem, de mégsem számít arra, hogy ez már most vasárnap, a Hungaroringen összejöhetne.

"Budapesten lesz az utolsó futam a vakáció előtt, jó eredmény kellene, hogy nyugodtan mehessünk pihenni. Tudjuk viszont, hogy ez a pálya nem a legjobb a kocsinknak, de azon dolgozunk, hogy jobban tapadjon a kanyarokban, és segíthet ebben néhány új alkatrész" - harangozta be a mogyoródi futamot.

Nálunk a sok kanyar és a rövid egyenesek miatt jóval kevésbé számít a Williams erőssége, a Mercedes-motor, ezt emelte ki Bottas csapattársa, Felipe Massa is.

"Magyarországon az erős motor kevésbé fontos, az aerodinamikán lesz a hangsúly és a leszorító erőn, ami a kanyarokban nélkülözhetetlen. Keményen dolgozunk, hogy alkalmassá tegyük a kocsit efféle pályára is, és ha bejönnek az újítások, itt is versenyben leszünk" - mondta a brazil.

A gyári Mercedes újra favorit, főleg hogy Hamilton Hungaroring-specialista, de feljöhetnek a Renault-k is Ricciardóval és Vettellel a Red Bullnál. Egyelőre esőt mondanak vasárnapra, de ha ez elmarad, és meleg lesz, a mercedesesek megszoríthatóak.