Figyelmeztették a pilótákat Raikkönen Brit GP-balesete után

2014.07.23. 11:43

Felhívta a versenyzők figyelmét a Német nagydíjon Charlie Whiting FIA-ellenőr, hogy legyenek óvatosabbak pályára visszatéréskor, miután az Autosport kiderítette, Silverstone-ban majdnem büntették emiatt Kimi Raikkönent.

A finn a Brit Nagydíj első körében sodródott le a bukótérbe, majd jön vissza azonnal, de csak kevéssé leleassítva, és a füvön autója ráment egy buckára, irányíthatatlanná vált, a szalagkorlátnak csapódott. Közben összeütközött Felipe Massa Williamsével is.

Raikkönen balesete, Silverstone 2014

A futam másnapján szó volt róla, hogy a felügyelők fontolgatták a finn megbüntetését, mert nem volt elég körültekintő a bukótéri kaland után, de csak most derült ki biztosan, hogy tényleg nem állt messze tőle.

Charlie Whiting az angol magazinnak azt mondta: "Nem változott a hasonló esetek megítélése, továbbra is úgy van, amint a szabályban le van írva, ha bárki elhagyja a pályát, visszajöhet, de biztonságosan és előnyszerzés nélkül. Én úgy láttam, hogy Kimi nem teljesen biztonságosan hajtott vissza, és körültekintőbbnek kellett volna lennie. Minden pilótát emlékeztettünk rá, vigyázzanak, a gyepen ne számítsanak arra, hogy futballpálya minőségűre van nyírva. Ez egyszerűen kivitelezhetetlen".

A hétvégén a Hungaroringen így hatványozottan figyelnek majd a hasonló esetekre az ellenőrök, a versenyzőknek meg a füvön kell észnél lenniük. (Bár az minden bizonnyal ki van égve Mogyoródon, mint mindig, így a buckák jobban kivehetőek.)