Mi történt Raikkönennel egy éjszaka alatt?

2014.09.06. 18:54

Egy tizedre volt Kimi Raikkönen a Mercedesektől pénteken, a napot harmadikként zárta, majd a szombati időmérőn 12. lett, a döntő harmadba sem jutott be. Maga sem érti.

"Változtattunk egy kicsit a kocsin tegnaphoz képest, de hihetetlen, hogy azok az apró módosítások ennyire megnehezítették a dolgomat. Jó hétvégénk volt gondok nélkül, simán ment minden, ahogyan mennie kell, aztán az időmérőn nem tapadt a kocsi. Valamilyen oknál fogva folyamatosan blokkoltam az első kerekeimet, és nem tudtam minden szektorban gyors lenni. Valamiért minden nehezebbé vált, váratlan, kellemetlen meglepetés ez" - mesélte a finn.

Danyiil Kvjat motorcsere-büntetése miatt 11.-ről indulhat a ferraris, és azon dolgoznak, hogy felderítséka hiba okát.

"Megnézzük a részleteket, aztán remélhetőleg meglesz a magyarázat. Az időmérő nem sikerült jól nekem, de összességében a hétvége még így is jobb, mint gondoltuk. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz a Mercedesek ellen, amik általában még fel is javulnak az időmérőre, de aztán a versenyre feljebb tudunk érni hozzájuk. Pénteken jól mentünk, 100 százalék, hogy ennél többre leszünk képesek a futamon. Elég gyorsak leszünk-e az előzésekhez? Kiderül, de az biztos, hogy erősebbek leszünk, mint ma" - bizakodott Raikkönen.

A Ferrari a szokásosnál is komplikáltabb nagydíjra számított, a csapatfőnök Marco Mattiacci már hét közben előre kesergett a sikertelenségük miatt. Nagyjából beigazolódni látszik a félelme, mert Alonsóval hetedik a legjobb Ferrari, hat Mercedes van előtte. A spanyol elmondta, 101%-ot hozott ki az autójából, végig pengeélen ment, és így sem tudott előrébb kerülni.