Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Schumachert hazaengedték a kórházból

2014.09.09. 15:31

Michael Schumacher bő nyolc hónappal síbalesete után elhagyhatta a kórházat – írja a BBC és a Bild Sabine Kehm Schumacher-menedzser közleményére hivatkozva.

A volt hétszeres F1-bajnok 2013 utolsó napjaiban bukott, és ütötte bele a fejét egy sziklába, aminek következtében június 16-ig kómában volt. Akkor vitték át a balesetének közelében lévő grenoble-i kórházból lakhelye, Lausanne mellé egy klinikára. Közel három hónapig ápolták itt, mostantól otthonában folytatódhat lábadozása.

„Mostantól otthon folytatódik Michael rehabilitációja. Az utóbbi hónapokban és hetekben jól haladt a felépülése súlyos sérüléseiből, de még mindig hosszú és kemény út áll előtte” – szól a közlemény.

Múlt héten egy német magazin azt írta, előreláthatólag csak karácsonykor engedik haza, úgy tűnik, tévedtek. A Bunte azt is tudni vélte, hogy Schumacher állapota kórházi áthelyezése óta semmit nem javult, nem mozog, nem beszél és még mindig nem emlékszik semmire – kérdés, hogy mindez igaz-e, vagy azért vihették haza, mert már tényleg jobban van.

Úgy tudni, júniusi ébredése óta szemkontaktust képes létesíteni, akkor arról írtak az újságok, családját, feleségét, gyerekeit felismerte.

Felépüléséről senki nem mond konkrétabbat, az orvosok szerint megjósolhatatlan, mikor és mennyire lesz képes visszanyerni régi önmagát.