Ross Brawn: Soha ne mondd, hogy soha

2014.09.12. 11:49

Két hete nyilatkozta Marco Mattiacci Ferrari-csapatfőnök, hogy tárt karokkal várná vissza a Ferrarihoz Ross Brawnt, az istálló volt technikai igazgatóját. Elárulta, májusban informálisan beszélgettek, de jelenleg nem dolgozik a csapat a szerződtetésén.

Azóta a Ferrarinál elnökváltás volt, új ember került hatalomra Luca di Montezemolo helyett, akinek eltökélt célja, hogy az olaszok a lehető leggyorsabban újra nyerjenek a Forma-1-ben. Az Auto, Motor und Sport német magazin pedig elérte Brawnt, és a Ferrariról érdeklődött.

"Nem jár a fejemben semmilyen pozíció a Ferrarinál vagy bárhol máshol. Maranellóba magánemberként mentem, és igen, előkerült, hogy mi lenne ha, de csak komolytalanul. Nem vagyok kapcsolatban a Ferrarival, és nem keresek állást a Forma-1-ben" - idézte a lap a szupermérnököt, aki zsinórban öt vb-t nyert a Ferrarinál, az utolsót 10 éve.

Mondhatnánk, hogy cáfolta az egész visszatéréskérdést, csakhogy hozzátette ezt: "De soha ne mondd, hogy soha, nem lehet tudni, milyen lehetőségek merülnek fel".

Vagyis az idén 60 éves menedzser nem zárja ki semminek a lehetőségét. Mióta tavaly eljött a Mercedestől, munkanélküli, amint azt korábban rengetegszer kiemelte, kedvenc hobbijának hódol. Ő ezt most így fogalmazta meg szó szerint: "Jelenleg olyan sporton kívülálló tevékenységeket igyekszem folytatni, amikre sosem volt időm". Brawn a pecázásra gondol.

A Ferrari negyedik a konstruktőr-vb-n idén, a szezon mélypontja a múlt hétvégén, hazai pályán, Monzában érkezett el, ahol Fernando Alonso autója lerobbant, Kimi Raikkönen pedig kilencedik lett.