Alonso megmondta a Ferrarinak, lelép?

2014.09.23. 10:44

Bejelentette a Ferrarinak Fernando Alonso, hogy távozik a szezon végén, állítja a La Gezzatta dello Sport. Az újság szerint a spanyol elfogadhatatlan feltételeket kért a következő szezonra, amiket az olaszok nem tudnak teljesíteni, így elkerülhetetlen a válás.

Sőt, már azt is tudni vélik, hogy a kétszeres világbajnok következő csapata a McLaren lesz, ami a Honda segítségével csábítja át, és a következő, szuzukai futamon tisztázzák a részleteket a motorgyártó hazájában, Japánban.

Alonso legutóbb, Szingapúrban tagadta, hogy a McLarenhez - vagy bárhová - menne, ami nyíltan meg akarja szerezni. Eric Boullier csapatvezető augusztusban elismerte, őt vagy Vettelt szeretnék leigazolni a Honda pénzének segítségével.

A spanyol as.com szerint viszont most Boullier tagadta, hogy Szuzukában bármi is történne, sőt, nekik "nagyjából" már megvan a pilótakettősük 2015-re. Ami várhatóan a mostani, Button-Magnussen páros.

Alonso 2007-ben már versenyzett a McLarennél, de összeveszett a csapatfőnök Ron Dennisszel, és egyetlen év után távozott.

Ha most mégis visszatérne, az borítaná az egész pilótapiacot, mert természetesen a Ferrarinak valakivel pótolnia kellene. Egy sor pilóta képbe kerülhetne, például a McLarentől kieső egyik, aki valószínűleg Button lenne, ám felmerülhetne a tavaly majdnem szerződtetett, aztán a végén Kimi Raikkönen kedvéért visszamondott Nico Hülkenberg. Esetleg Sebastian Vettel a Red Bulltól, ugyanis a múlt hét slágere az volt a Gazzetta szerint, hogy a német cserél Alonsóval, aki az RBR-hez megy.

A sajtóban tehát mindenképp káosz van, aminek oka az is, hogy sem Alonso, sem Vettel nem mondja ki konkrétan, hogy jelenlegi csapatánál marad, sem a két mclarenes nem teszi ezt meg. Alonso mindig a "maradni akarok" formulát alkalmazza, illetve Szingapúrban hozzátette, hogy "semmi új nincs" ezekben az ügyekben.

Vettel korábban egyszerűen elviccelte a választ azzal, hogy ha tényleg annyit ajánl a Honda neki, mint tudni vélik, akkor már "veszi is a tollat, hol kell aláírni" a szerződést. Majd másfél hete ő is épp azzal jött, szó szerint, hogy "semmi új nincs". És még, hogy "szerződésem van a Red Bull-lal, boldog vagyok ott, ahol vagyok".

A biztosan maradok összetétel valahogy sosem hangzott még el egyikőjüktől sem.