Raikkönen klassz volt

2014.11.11. 15:09

Múlt héten már a Ferrari is kezdte sürgetni Kimi Raikkönent, aki leggyengébb szezonját futja a Forma-1-ben, a csapatfőnök diszkréten tudatta vele, hogy javulnia kellene. A finn teljesített is a hétvégén, a Brazil GP-n ugyan csak hetedik lett, de alig kapott ki csapattársától, Fernando Alonsótól. Nagy csatában volt a spanyollal, aki három kiállással verte az ő kétkiállásos stratégiáját. Raikkönen volt az egyetlen a mezőnyben, aki csak kétszer cserélt kereket.

"Pozitív hétvégéje volt, nagyon klassz versenye, azt hiszem, először érezte az autót, ami feküdt is neki. Meg is látszott a versenyzésén, nagyon örülök. Kimi vérprofi, nem kell bizonyítania, remekül tudunk együtt dolgozni. A csúcsversenyzők tudják, hogyan reagáljanak a nyomásra. Toppilóta, akivel lépésről lépésre készülünk a jövőre" - dicsérte Marco Mattiacci csapatfőnök.

Alonsóval sokáig előzgették egymást, jót versenyeztek, semmi konfliktus nem volt köztük a leintés után sem. Raikkönen állítja, le is tudta volna győzni, ha a depóban nem történik egy kis baleset: a Ferrarija leesett az emelőről kerékcsere közben, így veszített pár másodpercet.

"Eggyel jobbak is lehettünk volna, de a kerékcserénél gondunk volt. Végre normális volt a kocsi, így normálisabban tudtam vezetni. Jobb volt, mint eddig, a gumik is kitartottak. Jó felé haladok. Még nem kis munka van az autóval, de fejlődünk" - bizakodott Raikkönen.

2012-ben ő győzött Abu-dzabiban, ahol a következő verseny lesz, ha most nem is fog, mert a Mercedes-motoros kocsik sokkal jobbak, legalább jó helyezéssel zárhatja a szezont.